10:28 h. jueves, 28 de marzo de 2024

Épica remontada do CP Cerceda para escapar do descenso

Stadio Sport  |  21 de diciembre de 2015 (02:00 h.)

Os de Juan Copa venceron 5-4 ao Voltregà

Espectacular e brillante partido o disputado no Pazo de Deportes Presidente González co HockeyGlobal CP Cerceda logrando a súa segunda vitoria consecutiva da tempada na súa pista, aínda que non sen moitísimo sufrimento tras ter o partido de cara e complicárselle sumamente na segunda parte, onde chegou a perigar seriamente a vitoria. Pero unha vez máis o tesón nos minutos finais e o non dar nada por perdido, xunto á gran calidade de Martín Payero que marcaba catro tantos, permitía aos de Juan Copa lograr a terceira vitoria da tempada, abandonando así os postos de descenso.

Sendo moi conscientes da importancia do encontro da xornada 12 e a pesar da entidade do rival, un CP Voltregà que chegaba como quinto clasificado pero coa baixa de Álex Rodríguez, os locais saíron con moito ímpeto e así no minuto 6 Martín Payero xa situaba por diante aos galegos. Non tardaban en igualar o marcador os de Ricard Ares, ao aproveitar unha bóla na área Eric Vargas. As ocasións sucedíanse por parte de ambos os equipos, pero ningún conseguía bater a Willy Domínguez e Càndid Ballart ata que Pablo Togores facía o segundo a cinco para o descanso. Non contentos con iso, o HG CP Cerceda insistía e así Martín Payero marcaba o terceiro nun contrataque en solitario resolto brillantemente ante Ballart, polo que cun tranquilizador 3-1 íanse ao intermedio.

Os primeiros minutos da reanudación non facían presaxiar o que estaba por chegar para os de Juan Copa, que en menos de dez minutos dilapidaban a súa renda de dous goles. Daniel Rodríguez, Petxi Armengol e Juli Anguita dábanlle a volta ao marcador con 8 minutos aínda por xogarse, aproveitando un baixón ofensivo do HG CP Cerceda á vez que subían liñas presionando moito aos locais.

Con todo, tras o 3-4 os galegos volvían recuperarse e tan só un minuto despois era Martín Payero o que lograba o cuarto e empataba. Había tempo para tentalo e non volver deixarse puntos nos últimos minutos, sendo tamén decisivo Willy Domínguez ao deter a falta directa lanzada por Daniel Rodríguez, tras a décima dos locais.

O delirio alcanzábase a falta de tres minutos cando un penalti sobre Martín Payero era lanzado por el mesmo. Ballart detiña a bóla pero o goleador cercedense recollía o rexeite e mandábaa á rede, situando así o 5-4 que ía ser definitivo, aínda que non sen moitísima tensión, cun CP Voltregà envorcado cara arriba, pero sen chegar a materializar ningún tanto grazas á boa defensa do HG CP Cerceda, que puido sentenciar a menos dun minuto para a conclusión se Martin Payero non fallara a falta directa.

Tras o descanso do Nadal, o HockeyGlobal CP Cerceda volverá á competición o sábado 9 de xaneiro na pista do CP Vilafranca.

FICHA TÉCNICA:

HockeyGlobal CP Cerceda (5): Willy Domínguez, Joan Grasas, Martín Payero, Pablo Togores, Jacobo Mantiñán -cinco inicial-, Pablo Fernández e Adrián Candamio.

CP Voltregà (4): Càndid Ballart, Petxi Armengol, Ignacio Alabart, Eric Vargas, Daniel Rodríguez -cinco inicial-, Borja López e Juli Anguita.

Goles: 1-0 (min. 6), Martín Payero. 1-1 (min. 11), Eric Vargas. 2-1 (min. 20), Pablo Togores. 3-1 (min. 23), Martín Payero. 3-2 (min. 35), Daniel Rodríguez. 3-3 (min. 39), Petxi Armengol. 3-4 (min. 42), Juli Anguita. 4-4 (min. 43), Martín Payero. 5-4 (min. 47), Martín Payero.

Árbitros: Alberto López Expósito e Alberto Veiga López.

Pazo de Deportes Presidente González Laxe. Cerceda (A Coruña).