Stadio Sport  |  25 de marzo de 2015 (17:02 h.)
Infantil

Pleno de victorias para os conxuntos do equipo noiés na pasada xornada

PRIMEIRA DIVISION

CB NOIA 76-65 EDM A ESTRADA

Unha nova victoria para o CB Noia de Ángel Noya, fronte A Estrada. Victoria moi traballada e sufrida e que permite afrontar cun chisco máis de ilusión os últimos partidos da tempada 14/15.

Comezou o encontro cun intercambio de canastras, no que os ataques impoñianse as defensas, destacando por parte visitante Samu, que foi o millor xogador do partido, mais o ataque noiés, e algún axuste defensivo, fixo que se cerrase o primeiro cuarto cun 23-14 a prol dos locais.

No segundo cuarto o CB Noia continuaba mandando no electrónico, pero nos últimos minutos do cuarto, tres malos minutos dos locais permitiron que se chegase ó descanso somentes con 2 puntos de vantaxe (39-37).

No terceiro cuarto o partido igualouse, mais os locais apretaron os dentes e axustaron a defensa, e con accións de Julián e Roi en ataque o marcador reflexaba 59-52.

No último cuarto o Noia soubo aguantar a presión, e o sangue frío nos tiros libres fixo que se chegase o 76-65 final.

Anotadores: Julián (14), Roi (16), Alex (7), Ivi (8) e Chechu (15)-quinteto inicial - Andresito (0), Oscar David (0), Xandre (0) e Pablito (16).

3ª división senior masculina

C.B.Noia 80 - 56 C.B.Ames

20-14/21-10//21-17/18-15

Nueva victoria del senior zonal,que sigue haciendo de su casa un fortín donde solo ha perdido 2 partidos en esta temporada. La nota negativa la pusieron las lesiones de Brais y Xandre,que esperemos se recuperen bien y pronto.

El partido estuvo encarrilado desde el primer minutos,buscando equilibrio entre el juego interior-exterior que daba ventajas a los noieses a la hora de atacar el aro rival,aunque en defensa con algunos fallos que permitieron a los visitantes anotar desde fuera.

El segundo cuarto sirvió para montar una variante en defensa que ayudó a romper el partido,permitiendo cortar pases y salir al contraataque con muchas canastas fáciles que ponían ya una distancia considerable en el marcador.

A la vuelta del descanso,el ataque noiés siguió igual de efectivo,pero se sufrió mucho más en defensa,con problemas en el rebote defensivo que permitió muchas segundas opciones al conjunto de Ames. A pesar de ello la distancia en el electrónico aumentó un poco más,lo que dio seguridad para afrontar el último cuarto.

La igualdad marcó la parte final del partido,como se refleja en el parcial del cuarto,pero que permitió disfrutar de minutos para todo el mundo,incluyendo el estreno anotador del juvenil Pablo Maceiras en la categoría senior.

Jugaron y anotaron: David (4),Brais,Rober (1),Iván (10),Óscar (13),Pablo (2),Xandre (18),Sergio (15),Alex (17)

XUVENIL MASCULINA

CB NOIA 44-37 WEBCOM ARGENTINOS BURGER
PARCIALES: 6-9/21-9_4-11/13-8

Partido de circunstancias outra vez xogado con seis xogadores.

o partido moi relaxados, cometendo moitos erros en ataque finalizando o primeiro cuarto con tres puntos por debaixo no marcador.

Todo cambiou no segundo periodo, onde os nosos melloraron defensivamente e como é habitual, unha boa defensa mellora o ataque, chegando ó descanso nove puntos por riba.

Ca plantilla tan curta os partidos fánsenos moi longos, tirando no terceiro cuarto o bo traballo do segundo, chegando ó último periodo cun marcador de 31-29.

No último cuarto deixouse todo para os dous derradeiros minutos donde dúas canastras de Victor tras rebote ofensivo deixaron unha nova vitoria na vila.

Con este partido chegamos o final da tempada rematando na sétima posición da táboa

XOGARON E ANOTARON: UNAI 2, ASIER 4, PABLO 1, VICTOR 6, IVAN 29 e MIGUEL 2

Cadete femenino

Autos Patiño 53- Peleteiro 29

Partido jugado esta mañana de sábado en el pabellón Alonso Rodriguez de Noia. Se presentaban las santiaguesas con solo 5 jugadoras al partido. Las locales después del partido horroroso del día anterior tenían una oportunidad de lavar su imagen.

Como se preveía el partido fue dominado de principio a fin por las locales (salvo por el inicio del 2º cuarto donde encajaron un parcial de 0-8 poniéndose las visitantes 1 puntos arriba).

Las locales intentaron trabajar situaciones de partido que les valiesen para otros partidos. De todas esas situaciones la única que mas o menos resultó fue la llegada en transición. Las otras situaciones como ayudas desde lado débil o defensa 1x1 ni existieron.

Físicamente nuestras jugadoras están para el arrastre. Una semana sin entrenar por exámenes y retroceden físicamente como si estuvieran un mes sin hacer nada.

Por el Autos Patiño jugaron:

Sara 19, Alba 8, Laura 4, Ainhoa 6, Andrea Piñeiro 4, Andrea Romero 2, Ángela, Miriam 2, Carolina 8, Malena

O equipo infantil masculino Liceo de Noia que gañou a ADB Fontiñas por 48 puntos de diferencia, asistirá ó XII MEMORIAL MIGUEL ÁNGEL GONZALEZ ESTÉVEZ organizado por AD Cortegada, do 27 ao 29 de marzo.

O primeiro partido do CB Noia será o venres ás 18:30 h contra Salesianos e ás 20:30h contra Rosalía.

O sábado xogará ás 10:30h contra O Meco, ás 14:30h contra Santa Baia e ás 16:20h contra Sigaltec.

O domingo serán as finais e os concursos dende as 9:30h ata ás 14:30h que terá lugar a entrega de trofeos.

Ademais, o sábado os equipos desprazaranse a Fontecarmoa para asistir ó encontro de Liga Femenina 2 entre o PORTOMAR CORTEGADA e BADAJOZ, que se xogará ás 20:00h. No descanso disputarase a final do concurso de triplas.