Stadio Sport  |  18 de marzo de 2015 (22:25 h.)
SENIOR FEMININO

Tres vitorias e cinco derrotas nas distintas categorías do clube noiés

PRIMEIRA DIVISION

Vgo Basket 72-60 CB Noia

Nova derrota, que non por iso menos dolorosa, do CB Noia no pavillon do Berbés, perante o Vgo Basket por 72-60, nun partido que se pelexou ata o final pero co mesmo resultado de sempre.
Comezou o partido en Vigo coas identidades dos equipos ben definidas, o noia buscando os balons ínteriores onde Iván tiña vantaxe, e o Vgo Basket ataque rápido e contraataque.
Pero ante a pechada defensa local sobre os interiores noieses abusouse do tiro de tres chegandose o descanso cun 0 de 11 neste apartado, o que aproveitaron os locais para aplicar o castigo das canastras fáciles en contra e transición, levando o electrónico a un 35-22.
Os de noia a pesares da desvantaxe tiñan boas sensacions e foron a polo partido apretando os dentes ata pechar o terceiro cuarto 50-42.
No último cuarto o Noia chegou a poñerse a 5 puntos dos locais pero non puido ser novamente, os locais voltaron a apretar e acabouse o tempo para os noieses. 72-60 final foi o marcador.

Anotadores: Julián (11), Joseba (0), Alex (9), Iván (12), Pablo (2)-quinteto inicial - Serxo (2), Andresito (5), Martín (0), Xandre (-), Chechu (5).

2ª DIVISION SENIOR FEMENINA

FONTIÑAS 32 - C.B. NOIA 71

EL ENCUENTRO JUGADO EN LA MAÑANA DOMINICAL, FUE SIN DUDA UNA BUENISIMA OPORTUNIDAD PARA DAR MINUTOS A TODAS LAS JUGADORAS.

EL NOIA QUE PARTIA COMO CLARO FAVORITO, MARCO EL RITMO DE JUEGO QUE MEJOR LES VENIA, Y POCO A POCO, SE FUERON DESPEGANDO EN EL ELECTRONICO.

TRAS EL ENCUENTRO LAS NOIESAS RECUPERAN LA TERCERA POSICION EN LA CLASIFICACION GENERAL, A PESAR DE TENER UN PARTIDO MENOS QUE SUS INMEDIATAMENTE EQUIPOS PERSEGUIDORES. UNO DE ESTOS EQUIPOS ES EL SALESIANOS DE VIGO QUE SERA NUESTRA PROXIMA SALIDA, DENTRO DE UNA SEMANA.

POR PARTE DEL NOIA JUGARON TODAS LAS JUGADORAS DE LA PLANTILLA A EXCEPCION DE NOELIA QUE POR MOTIVOS LABORALES NO PUDO ESTAR PRESENTE, Y TODAS CONSIGUIERON AYUDAR AL EQUIPO CON SUS VALIOSOS PUNTOS.

XUVENIL MASCULINA

FONTIÑAS LIBRERIA FONSECA 51- 41 CB NOIA
PARCIALES: 15-10/6-8_10-11/20-12

Bo partido dos nosos xuveniles a pesares da derrota.
Visitaba o CB Noia a cancha do líder indiscutible da categoría despois dunha semana na que non se puido adestrar.

Os nosos non lle perderon a cara ó partido en ningún momento chegando a porse por diante no terceiro cuarto por 1 punto, pero no último cuarto o cansancio, debido as poucas rotacións, fixéronos cometer erros puntuais que non nos permitiron loitar pola vitoria.

XOGARON E ANOTARON: UNAI 5, CARLOS, ASIER 1, PABLO 2, OSCAR 5, IVAN 22 E JAVI 6

2ª DIVISION CADETE FEMENINA

C.B. NOIA MUEBLES MUÑIZ 90 - BASKETDEZA 9

VICTORIA SIN CONTEMPLACIONES PARA EL EQUIPO NOIES DE MUEBLES MUÑIZ.

EL RESULTADO ES UNA CLARA MUESTRA DE LO SUCEDIDO EN LA TARDE DEL DOMINGO EN LA CANCHA DEL ALONSO RODRIGUEZ. LAS NUESTRAS DOMINARON EL PARTIDO DE PRINCIPIO A FIN Y YA EN EL PRIMER CUARTO VENCIÓ POR UN ROTUNDO 24 A 0, PERO FUE EN EL ULTIMO DE LOS CUARTOS DONDE EL NOIA DESTAPO EL TARRO DE LAS ESENCIAS PARA ENDOSAR A LAS DE LALIN OTRO GRAN PARCIAL DE 31 A 0.

DESTACAR QUE LAS NUESTRAS FUERON CAPACES DE DESMANTELAR LA DEFENSA ZONAL PLANTEADA POR LAS DEL DEZA, CON BUENOS LANZAMIENTOS EXTERIORES Y RAPIDAS PENETRACIONES.

TODAS LAS JUGADORAS APORTARON MUCHOS PUNTOS, PERO CABE DESTACAR LA ACTUACION DE MARIA Y LAURA QUE CON 26 PUNTOS CADA UNA FUERON DE LARGO LAS MAXIMAS ANOTADORAS DEL ENCUENTRO.

CADETE MASCULINO 2ª DIVISION

AD BASKET AMES 52-52 CB NOIA
PARCIAIS: 9-7/7-19_12-13/24-13

Partido de play off onde o noso equipo partía cunha ventaxa de 17 puntos acadada no partido de ida. A pesar das numerosas ausencias o noso cadete foi capaz de sacar adiente este partido de maneira notable.

Comezouse o partido con moitos erros de cara ó aro por parte dos dous equipos, chegando os noieses a fallar ata 7 canastras debaixo do aro, e cometendo faltas innecesarias, poñéndose Asier con tres faltas no primeiro cuarto.

No segundo cuarto foi donde xogamos o mellor baloncesto, con unha moi boa defensa, facendo que o rival cometese numerosas perdas permitíndonos saír en contrataque e anotando de maneira fácil. Podemos destacar neste período o debutante de categoría infantil, Marcos, con 7 puntos e numerosos roubos.

No último período foi onde comezaron os problemas, unha forte presión levounos a cometer moitos erros e con dúas triplas consecutivas o Ames chegou a porse por diante, pero os de Noia non se deixaron ir, loitando polo partido ata o último segundo.

XOGARON E ANOTARON: DANI 11, ASIER 8, ANDRE 5, JOSE FERNANDEZ 3, MARTIN 1, MARCOS 9 E JAVI 15

2ª DIVISIÓN INFANTIL MASCULINO

CB LICEO DE NOIA 75 - 80 AD BASQUET AMES
Parciais: 22-11, 13-26, 26-20 e 14-23.

Partido da xornada da categoría infantil o disputado a tarde do domingo no pavillón Alonso Rodríguez de Noia, xa que se enfrontaban o primeiro clasificado contra o segundo, ou o que é o mesmo os rapaces do Milladoiro contra os de Noia.

O encontro comezou con claro dominio local, no que se impoñían as defensas e o poderío ofensivo do equipo liceísta baixo os aros.

O segundo cuarto, os rapaces de Ames demostraron por qué están aí na clasificación, remontando o partido a base de calidade e fomentado no rebote que lles daba ata cinco opcións de canastra tras erros.

Tra-lo paso por vestiarios, o equipo noiés volveu a apretar en defensa, logrando roubar numerosos balóns que lle permitían correr á contra e acabar canastras doadas.

O final do partido non foi apto para cardiacos, chegandose ó último minuto co marcador igualado. O maior acerto de cara ó ao neste momento do partido propiciou que o equipo visitante acadase a victoria e poda depender de sí mesmo para rematar a liga como líder. Un partidazo que calquera dos dous equipos se podería levar.

Destacar a todo o equipo noiés que en ningún momento lle perdeu a cara ó encontro e mostrou orgullo e carácter dende o primeiro minuto ata o último.

Polo CB Liceo de Noia xogaron e anotaron: Mateo (10), Hugo, Marcos (26), Santi (16), Jose Hermida (3), Jorge Porras, Quique (20) e Fran.

BENXAMÍN E ALEVÍN

Suerte desigual para los equipos de la escuela del C.B. Noia Liceo en su desplazamiento a Boiro. Mientras los minis ganaban en un partido flojito por parte de los nuestros, los preminis perdían su 2º partido consecutivo. Solo queda seguir trabajando duro para mejorar día a día.