00:00 h. martes, 16 de abril de 2024

Susana Rodríguez, campioa de Europa de Duatlón en Alcobendas

Stadio Sport  |  26 de abril de 2015 (18:30 h.)

Inés Santiago foi a sexta na proba júnior feminina

A viguesa Susana Rodríguez logrou o título de campioa de Europa de Duatlón en Alcobendas. Foi unha carreira moi complicada por culpa dunha avaría na bicicleta. A galega sufriu a rotura do cambio durante o sector de bicicleta e tivo que rematar sen meter prato. A clave era rematar, xa que Susana competía sola polo que continuaron ata o final a pesar das dificultades. A viguesa enfronta unha tempada fundamental, xa que está en xogo a clasificación para os primeiros Xogos Paralímpicos nos que o tríatlon forma parte do programa paralímpico (Río 2016).

Desta forma, Susana (con Blanca Lavandeira do Mar de Vigo coma guía) acadou o título cun tempo de 01:22:32. As distancias para os deportistas con discapacidade foron de 4,8 de carreira a pe, 20 de bicicleta e 2,5 de carreira a pe.

Júnior feminina

Pola súa banda, Inés Santiago logrou a sexta posición no Campionato de Europa Júnior feminino de Duatlón. Inés quedou descolgada nos últimos metros do primeiro segmento de carreira a pe e esta situación foi determinante no resto da proba. Aínda que a galega traballou a fondo nas primeiras voltas para intentar engancharse ao primeiro grupo, por diante sabían que era fundamental deixala fóra e se esforzaron ao máximo en manter as diferenzas.

Na segunda parte da bicicleta, Inés relaxou o ritmo para centrarse no último sector de carreira a pe, no que logrou o cuarto mellor parcial. Ao final, sexta posición para Inés Santiago neste campionato de Europa de Duatlón cun tempo de 01:04:59. O triunfo foi para a francesa Lucie Picard (01:02:40).

Entre as inscritas figuraba Cecilia Santamaría, que non se presentou por lesión.